ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ- 23 ΙΟΥΝΙΟΥ

  
                                       ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΘΕΑΤΡΟ
                              ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ- 23 ΙΟΥΝΙΟΥ
 
Πέμπτη 20 Ιουνίου

21:00 – 23:30 Προβολή Ντοκιμαντέρ: Το Eros είναι η ιστορία 3 ακτιβιστών απο το Occupied Valle Theatre, που αποφασίζουν ν’αφήσουν τη Ρώμη για να ταξιδέψουν στην Ευρώπη της κρίσης και των αντιστάσεων. 

http://eros.teatrovalleoccupato.it/ 

Eros is the story of three activists from the Occupied Valle Theatre who decide to leave Rome to travel around the Europe of crisis and resistances. The trip aims to track and cross the diameter that separates the opposite sides of a system on the edge of collapse: from Athens, where, just like the Valle Theater, a group of art and entertainment workers have occupied the theatre Emproz, to Frankfurt, where thousands of activists plan to block symbolically for a day the ECB activity.
In each stage the occupants of the Teatro Valle will seek to make their practices and ideas contagious with the people they meet. The goal is to be able to form and inform each other, interweaving the experiences in order to build a common vocabulary and a new system of values to share.


Παρασκευή 21 Ιουνίου

19:00-20:00 Το κέντρο της Αθήνας τώρα, εργαστήριο.


21:30 - 10:30 Κοινά, Περιφράξεις, Κρίσεις, o Massimo De Angelis στο Εμπρός.
Τα τρία κείμενα της συλλογής KOINA, ΠΕΡΙΦΡΑΞΕΙΣ και ΚΡΙΣΕΙΣ, που συνοδεύονται από έναν Πρόλογο και µια Εισαγωγή του συγγραφέα γραµµένα ειδικά για την ελληνική έκδοση, εµβαθύνουν σε τρεις διαφορετικές αλλά αλληλένδετες όψεις της κριτικής θεωρίας των κοινών και σε έναν κοινό προβληµατισµό: πώς µπορούµε να µετασχηµατίσουµε ριζικά τις κοινωνικές συνθήκες της ζωής µας.
Το πρώτο κείµενο, Διαχωρίζοντας το πράττειν απο την τετελεσμένη πράξη: Το κεφάλαιο και ο μόνιμος χαρακτήρας των περιφράξεων, λαµβάνει ως αφετηρία του την αναγνώριση των «νέων περιφράξεων» ως βασικών στοιχείων της νεοφιλελεύθερης στρατηγικής που εµφανίστηκε µετά την κρίση του κεϊνσιανισµού στα τέλη της δεκαετίας του 1970, και εξετάζει την «πρωταρχική συσσώρευση» ως µόνιµο χαρακτηριστικό στην ανάπτυξη του καπιταλισµού.
Το δεύτερο κείµενο, Η παραγωγή των κοινών και η «έκρηξη» της μεσαίας τάξης, εξετάζει τη συγκρότηση των εναλλακτικών κοινωνικών συστηµάτων που βασίζονται στα κοινά, σε ένα περιβάλλον πολλαπλών κρίσεων. Επιχειρεί να απαντήσει σε ένα βασικό ερώτηµα: πώς µπορούν να δηµιουργηθούν εναλλακτικά εγχειρήµατα δεδοµένης της διαίρεσης της εργατικής τάξης, δεδοµένης δηλαδή της «µεσαίας τάξης».
Το τρίτο κείµενο, Κοινά, κρίσεις και κεφάλαιο, επικεντρώνεται στη σχέση µεταξύ κοινών και κεφαλαίου, που θεωρούνται εδώ δύο κοινωνικά συστήµατα τα οποία µπορούν να εξελιχθούν σε κοινωνικές δυνάµεις, και στον ρόλο που µπορεί να έχει η αφοµοίωση των κοινών στο πλαίσιο της παρούσας κρίσης.

Ο Μάσσιµο Ντε Άντζελις διδάσκει πολιτική οικονοµία στο Πανεπιστήµιο του Ανατολικού Λονδίνου και επιµελείται τη διαδικτυακή επιθεώρηση The Commoner. Πιο πρόσφατο έργο του: The Beginning of History: Value Struggles and Global Capital.

Οι εκδόσεις των ξένων αποτελούν μετεξέλιξη του «ξενοδοχείου των ξένων», μιας πολιτικής ομάδας / ομάδας φίλων που δραστηριοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από το 1999 μέχρι το 2006, και εξέδωσε 7 τεύχη του περιοδικού «ξ». Από το 2006 έχουμε εκδώσει 11 βιβλία και 2 τεύχη του περιοδικού «Σημειώσεις της Στέπας» (μέχρι τις 15 Ιουνίου θα κυκλοφορήσει και το τρίτο τεύχος, με θέμα «φασισμός και καθημερινή ζωή»).
Οι εκδόσεις των ξένων δεν αποσκοπούν στο κέρδος, και κανείς/καμία μας δεν πληρώνεται για τη συμμετοχή του/της. Τα όποια «κέρδη» από την πώληση των βιβλίων «επανεπενδύονται» στις επόμενες εκδόσεις (ή, όπως στην περίπτωση του βιβλίου «Ιστορίες για τους ανθρώπους του καλαμποκιού» του εξεγερμένου υποδιοικητή Μάρκος, πηγαίνουν για τη στήριξη δομών υγείας σε αυτόνομες ζαπατιστικές κοινότητες της Τσιάπας).
Με το ίδιο πνεύμα, «ανεβάζουμε» τα βιβλία μας στο www.disobey.net/hotel (που δυστυχώς είναι προσωρινά εκτός λειτουργίας, αλλά θα αποκατασταθεί σύντομα), ώστε να κυκλοφορούν ελεύθερα σε ηλεκτρονική μορφή.
Από την αρχή, στόχος ήταν (και παραμένει) να εκδίδουμε κείμενα χρήσιμα για τα αντικαπιταλιστικά κινήματα.

Σάββατο 22 Ιουνίου

13:00-16:00 Με νύχια και με δόντια για τα δικαιώματα μας.


Κυριακή 23 Ιουνίου

15:00-18:00 Βιωματικό σεμινάριο έκφρασης κ δημιουργικής επικοινωνίας, α όροφος

16:00-18:00 Με νύχια και με δόντια για τα δικαιώματά μας