Ημερολόγιο Χρήσης του Θεάτρου Εμπρός

3 σχόλια:

 1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η παράσταση, για ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, 1 και 2 Ιουλίου, του θεατρικού έργου Έν Ψυχρώ", δεν θα γίνει, έχει αναβληθεί.

   Διαγραφή
 2. Έναρξη 1ου Κύκλου βιωματικών εργαστηρίων Έκφρασης & Δημιουργικής Επικοινωνίας, Κυριακή 26-5/2013,
  3.00μμ -6.00μμ στον 1ο όροφο
  του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου Εμπρός
  Εμψυχώτρια: Χαρά Αλεξάκη, Δραματοπαιδαγωγός,
  (ΠΕΟ6, M.Ed: Drama & the Creative Arts in Education).

  Θέμα: «Άφησέ με… να ‘ρθω μαζί σου»

  Περίληψη:

  Ανοιχτή πρόσκληση για μια συνάντηση με σένα και τον άλλο, σε ένα δρόμο με στάσεις, που επιφυλάσσει απροσδόκητες συναντήσεις και εκπλήξεις. Κάτι σαν το κυνήγι του χαμένου θησαυρού, που παίζαμε όταν ήμασταν παιδιά. Οι καλεσμένοι εμψυχώνονται να αφουγκραστούν το παιδί μέσα τους και τον άλλο, το συνταξιδιώτη τους, σε ένα πλαίσιο με κανόνες κοινά αποδεκτούς. Δοκιμάζουν τις αισθήσεις τους, τη φαντασία τους, την ανάγκη να παίξουν μαζί, να πειραματιστούν, να ονειρευτούν, να νοιώσουν την εσωτερική και εξωτερική μουσική των πραγμάτων και να την εκφράσουν ελεύθερα. Με αφορμή μια νότα, ένα παραμύθι ή ένα ποίημα, κ.ά., αναδημιουργούν τις μικρές τους ιστορίες, χωρίς σκηνικά ή άλλα υλικά εμπόδια. Κινούνται αυτόνομα στο χώρο που τους δίδεται, αφήνοντας τα δικά τους ίχνη, διαπλέκονται, αυτοσχεδιάζουν και στο αλώνι του μεγάλου κύκλου συναντιούνται για να μοιραστούν τα δώρα της κοινής τους εμπειρίας. Απαραίτητη προϋπόθεση η διάθεσή τους να ταξιδέψουν για λίγο κάπου αλλού, κάπου όπου το παιχνίδι επιτρέπεται, σα να ήταν στο σπίτι τους και ταυτόχρονα μακριά απ ΄ αυτό. Γιατί, «Η ποίηση είναι σαν ένα είδος σκασιαρχείο, σαν ένα όνειρο μέσα στο όνειρο της ζωής, ένα αγριολούλουδο που φύτρωσε ανάμεσα στο στάρι», όπως σημειώνει ένας παιδαγωγός.

  Τεχνικές λεπτομέρειες για τα εργαστήρια:

  Τα εργαστήρια, είναι 4 για κάθε κύκλο, έχουν διάρκεια 3 ωρών το κάθε ένα, ο αριθμός των συμμετεχόντων μπορεί να είναι maximum 20, από εφηβική ηλικία & πάνω, ανεξαρτήτως επαγγέλματος, ειδικών γνώσεων ή όποιας άλλης διαχωριστικής γραμμής. Η ενδυμασία τους πρέπει να επιτρέπει ελευθερία στις κινήσεις τους και καλό είναι να φέρουν μαζί τους ένα μεγάλο φουλάρι ή παρεό, αντί χαλιού, για να κάθονται άνετα στο δάπεδο του επάνω άδειου χώρου, μαρκαδόρους, στυλό ή όποιο άλλο αντικείμενο δημιουργικής έκφρασης αγαπούν και κάλτσες, για τα πόδια, μιας και τα παπούτσια βγαίνουν στην είσοδο.

  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν γραπτό μήνυμα στο cultivatingthearts@gmail.com, με τα στοιχεία επικοινωνίας τους, καθώς την εμπειρία τους σε αντίστοιχες δράσεις, δίχως αυτό να είναι απαραίτητο και sms στο 6932456986.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφεται μόνο σχόλια σχετικά με το θέατρο Εμπρός